Zsűrizés

1. Forduló
A zsűri az első fordulóban zárt online felületen értékeli a pályaműveket. Minden zsűritag zárt, online rendszerben névre szóló belépőkóddal pontozza az alkotásokat 1-10-es skálán (0 pont nem adható).
A zsűritagok pontszámainak átlaga alapján a verseny kiírója határozza meg a shortlistet. Nem kerülhet shortlistre a nevezések több mint 50%-a. Ha egy kategóriában egyik alkotás sem éri el a meghatározott pontszámot, a kiíró nem hirdet shortlistet.
Ha egy zsűritag valamely alkotásban érintett (saját cégének vagy direkt versenytársnak készült munka), nem adhat pontot a kampányra.

2. Forduló
A második, személyes zsűrizési fordulóban az egyes kategóriák győzteseit és helyezettjeit választja ki a zsűri. A második fordulóban a MAKSz, az MRSZ IAB tagozata és a Kreatív 3-3 delegáltja vesz részt.
A zsűrinek belátása szerint jogában áll egy adott kategóriában több győztest is kiválasztani, esetleg egyáltalán nem választani győztest, vagy csak második, harmadik helyezéseket hirdetni. Vitás kérdésekben a zsűrielnök dönt.
A zsűri azon tagjai, akik valamely kategóriában érintettek, azaz pályázatuk shortlistre került, az adott kategória megbeszélésében nem vehetnek részt.
A zsűrinek jogában áll különdíjakat, illetve egyéb speciális díjakat is létrehozni.
Amennyiben a zsűri nem ért egyet egy nevezés kategóriába való besorolásával, joga van áthelyezni és másik kategóriában értékelni.


Értékelési szempontok
 Alapötlet
 Megvalósítás minősége
 Felületválasztás relevanciája
 Eredményesség
 Kampány és a márkaüzenet viszonya (amennyiben releváns)
 Tartalom minősége (amennyiben releváns)
 Felületen zajló rajongói / követői interakciók intenzitása és ezek kezelése (amennyiben releváns)
​​​​​​​ Digitális marketingmix összetétele (amennyiben releváns)